Procedura de implant dentar ALL-on-6 constă în crearea unei proteze dentare complete, ancorată în osul maxilar (sus) sau în mandibulă (jos) prin intermediul a șase implanturi din titan, integrate în gingie și distribuite uniform pe lungimea maxilarului. Un arc, acoperit cu gingii false și proteze din ceramică sau porțelan, completează dispozitivul prin fixarea pe cele șase implanturi încorporate în maxilar. Acest tratament ortodontic, care are avantajul de a putea fi realizat chiar și pe un volum mic de os maxilar, este destinat pacienților ale căror guri sunt complet sau parțial edentate într-unul sau două maxilare sau care prezintă deteriorări avansate ale multor dinți. Corectează un defect de mușcătură, restabilind proporții mai armonioase pentru partea inferioară a feței.
Spre deosebire de protezele dentare, tratamentul ALL-on-6 este fix și permanent: nu necesită utilizarea adezivilor, nu se mișcă și nu se deteriorează în timp.
Avantaje: Pe lângă posibilitatea de a recăpăta un zâmbet frumos, tratamentul ALL-on-6 permite obținerea unei dentiții solide, confortabile și funcționale, cu un aspect natural al gurii. În plus, previne degradarea osului, oferă pacientului plăcerea de a mânca orice dorește și este ușor de întreținut, mult mai bine decât protezele dentare sau punțile. În final, este fix, permanent și bine integrat, evitând „accidentele” cu proteza dentară și nu provoacă probleme de vorbire. În ceea ce privește costul, chiar dacă inițial poate părea mai ridicat, celelalte alternative (punți, proteze dentare…) trebuie înlocuite după câțiva ani.
Dezavantaje: În ceea ce privește dezavantajele, există câteva, deși minore, care pot fi depășite cu puțină răbdare: durata tratamentului, timpul dintre plasarea implanturilor și plasarea protezei finale, și constrângerile dietetice impuse pentru a asigura o integrare de succes.
Deși este posibil să-ți reiei activitățile și să te întorci la muncă în ziua următoare primei ședințe, se recomandă o zi de odihnă, mai ales în cazul anesteziei generale. Pacientul va resimți unele disconforturi și dureri ușoare în maxilar după operație, la fel ca în orice altă intervenție orală. De obicei, medicul dentist va prescrie analgezice și antiinflamatoare (cum ar fi paracetamolul), precum și un antibiotic pentru a preveni orice infecție. Se recomandă, de asemenea, utilizarea unei ape de gură antibacteriene în săptămâna următoare intervenției. Este posibil să apară umflături în zona operată, precum și echimoze dureroase, care ar trebui să dispară după câteva zile. Dacă este necesar, o vizită la medicul dentist poate fi necesară. Anumite semne de avertizare pot indica o posibilă respingere a implantului dentar: absența senzației la periaj sau masticație, prezența osului în jurul implantului (vizibilă pe radiografie), absența mobilității… Totuși, aceste cazuri sunt foarte rare: rata de succes post-operatorie a tratamentului ALL-on-6 este aproape de 98%, cu 2% eșecuri cauzate de respingerea implantului de către osul maxilar.
Echipa noastră din Chișinău, Moldova este formată din specialiști de top în domeniul implantologiei dentare, fiecare având o vastă experiență și expertiză în realizarea implanturilor dentare. Suntem dedicați să îți oferim cele mai bune soluții personalizate pentru nevoile tale dentare, asigurându-ne că fiecare aspect al tratamentului este gestionat cu cea mai mare grijă și profesionalism.
Primul pas este consultația inițială gratuită în Chișinău. Pentru aceasta, te rugăm să lași un număr de telefon la care te putem contacta în cel mai scurt timp, pentru a stabili un moment convenabil pentru tine.